Grybų padažas

Padažai, Grybų patiekalai 1 comment

Grybų padažas tinka pagardinti bulvių, kruopų bei mėsos patiekalus.

Grybų padažas

3.3 from 3 votes
Course: Grybų patiekalai, PadažaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Vanduo2-3 stiklinės 2-3

  • Miltai1 šaukštas 1

  • Pipirai pagal skonį

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Džiovinti grybai20 g 20

  • Sviestas1 šaukštelis 1

  • Margarinas1 šaukštas 1

Gaminimo eiga

  • Grybai nuplaunami, išmirkomi ir išverdami tame pačiame vandenyje, kuriame buvo mirkomi
  • Paskui išgriebiami, o sultinys perkošiamas
  • Miltai pakepinami su margarinu iki gelsvos spalvos, atskiedžiami grybų sultiniu ir verdami ant mažos ugnies apie 15 min
  • Grybai ir svogūnai smulkiai supjaustomi, pakepinami likusiame margarine, sudedami į padažą ir dar paverdama apie 10 min
  • Pasūdoma, įberiama pipirų, įdedama sviesto ir išmaišoma
  • Padažą galima uždaryti grietinėle

One Comment

  1. angelija

    Lengvai ir greitai paruošiamas padažas. Tinka prie daugelio patiekalų. Tinka ir pievagrybiai. Rekomenduoju.Skanaus.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*