Grybų ir bulvių apkepas

Grybų patiekalai, Apkepai, Karšti patiekalai, Bulvių patiekalai 0 comments

Grybų ir bulvių apkepas

3.0 from 2 votes
Course: Apkepai, Bulvių patiekalai, Grybų patiekalai, Karšti patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Pipirai pagal skonį

  • Pienas2 stiklinės 2

  • Svogūnai1-2 vnt 1-2

  • Sviestas šaukštas

  • Grybai300-400 g 300-400

  • Džiūvėsėliai šaukštas (maltų)

  • Bulvės8-10 vnt 8-10

  • Riebalai50-60 g 50-60

Gaminimo eiga

  • Vietoj džiūvėsėlių galima naudoti šaukštą tarkuoto sūrio
  • Virtas bulves supjaustyti storomis riekelėmis, žalias – plonais griežinėliais arba strypeliais
  • Grybus ir svogūnus sukapoti ir pakepinti
  • Produktus sluoksniuoti riebalais pateptoje formoje taip, kad viršuje ir apačioje būtų bulvės
  • Kiaušinius išplakti su pienu, druska, pipirais ir supilti ant produktų
  • Viršų apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu, uždėti sviesto gabalėlių ir kepti 180-200 C temperatūroje, kol suminkštės bulvės ir apkepas apsitrauks aukso spalvos plutele
  • Tiekti su pomidorų, agurkų ar raugintų kopūstų salotomis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*