Grybų apkepas

Apkepai, Karšti patiekalai, Grybų patiekalai 0 comments

Grybų mėgėjams. Paprastas grybų apkepo receptas.

Grybų apkepas

0.0 from 0 votes
Course: Apkepai, Grybų patiekalai, Karšti patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Česnakas2 skiltelės 2

  • Pipirai pagal skonį

  • Pienas2 stiklinės 2

  • Fermentinis sūris1 šaukštas 1

  • Sviestas1 šaukštas 1

  • Džiūvėsiai truputis

  • Baravykai200 g 200

  • petražolės šaknis1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Ne visada galime prisirinkti ar nusipirkti šviežių baravykų
  • Tuomet naudokite pievagrybius
  • Paruošti grybai supjaustomi, pasūdomi, apibarstomi pipirai ir kepami svieste, kol išgaruoja jų sultys
  • Tuomet sudedamas smulkintas svogūnas ir dar kepama apie 10 min
  • Tada sudedama trintas česnakas ir pjaustyta petražolės šaknis su lapais
  • Užpilama pienu ir gerai išmaišoma
  • Paruošti grybai sudedami į sviestu ištrintą keptuvę ar puodą
  • Apibarstomi tarkuotu sūriu, maišytu su džiūvėsiais
  • Viršus apšlakstomas tirpintu sviestu ir kepama orkaitėje apie 15-20 min

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*