Grybienė

Sriubos, Grybų patiekalai 1 comment

Grybienė

5.0 from 2 votes
Course: Grybų patiekalai, SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

45

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Morka1 vnt 1

  • Druska žiupsnelis

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Vanduo2 l 2

  • Miltai1 šaukštas 1

  • Grietinėlė truputis

  • Pipirai pagal skonį

  • Krapai pagal skonį

  • Čiobreliai žiupsnelis

  • Alyvuogių aliejus truputis

  • Grybai300 g 300

  • Bulvės4 vnt 4

  • Vištienos sultinys1 kubelis 1

  • Lauro lapai3 vnt 3

  • Raudonėlis žiupsnelis

Gaminimo eiga

  • Užvirinkite 2 litrus vandens, į verdantį vandenį sudėkite sultinio kubelį ir kvadratėliais supjaustytas bulves bei lauro lapus ir pipirus
  • Kol bulvės verda, alyvuogių aliejuje apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutarkuotą morką
  • Kai morkos gražiai apkeps, sudėkite nuvalytus, supjaustytus ir nuplautus grybus (tinka pievagrybiai arba miško grybai), įberkite žiupsnelį druskos, raudonėlio ir čiobrelių, ir vis pamaišant kepkite apie 5 – 7 min
  • Pabaigoje įdėkite šaukštą miltų, supilkite grietinėlę ir dar kelias minutes patroškinkite
  • Supilkite patroškintus grybus į puodą ir virkite apie 5 min
  • Pagardinkite krapais

One Comment

  1. Anonymous

    mmm 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*