Grybais įdaryta ir folijoje kepta silkė
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Svogūnai – 1-2 vnt 1-2
Grietinė – 2-3 šaukštai 2-3
Grybai – 1 stiklinė 1
Margarinas – 2 šaukštai 2
Kiaušinis – 1 vnt 1
Silkė – 2-3 vnt 2-3
Gaminimo eiga
- Sūdytas silkes išmirkyti vandenyje, nupjauti galvas, išimti vidurius ir kaulus, neperskiriant žuvų pusiau
- Kapotus grybus ir svogūnus patroškinti svieste, įdėti kapoto kiaušinio, grietinės ir šio įdaro prikimšti silkes
- Kiekvieną silkę atskirai suvynioti į foliją arba pergamentinį popierių, sudėti į skardą ir kepti orkaitėje
- Silkes galima kepti ir žarijų kaitroje
- Tuomet foliją reikia apvynioti drėgnais laikraščiais
- Patiekti su keptomis arba virtomis bulvėmis ir pikantišku pomidorų, vyno arba svogūnų padažu