Grybais įdaryta folijoje kepta silkė su grietinės ir kiaušinio įdaru. Paprastas ir skanus patiekalas, paruoštas per 30 minučių.
Grybais įdaryta ir folijoje kepta silkė
Ruošimo laikas
30
minutesGaminimo laikas
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Grietinė – 2-3 šaukštai 2-3
Grybai – 1 stiklinė 1
Kiaušinis – 1 vnt 1
Margarinas – 2 šaukštai 2
Silkė – 2-3 vnt 2-3
Svogūnai – 1-2 vnt 1-2
Gaminimo eiga
- Sūdytas silkes išmirkyti vandenyje, nupjauti galvas, išimti vidurius ir kaulus, neperskiriant žuvų pusiau.
- Kapotus grybus ir svogūnus patroškinti svieste, įdėti kapoto kiaušinio, grietinės ir šio įdaro prikimšti silkes.
- Kiekvieną silkę atskirai suvynioti į foliją arba pergamentinį popierių, sudėti į skardą ir kepti orkaitėje.
- Silkes galima kepti ir žarijų kaitroje. Tuomet foliją reikia apvynioti drėgnais laikraščiais.
- Patiekti su keptomis arba virtomis bulvėmis ir pikantišku pomidorų, vyno arba svogūnų padažu.