Gardus, pirmam kartui pakankamai sudėtingas, rudens gerybių receptas. Recepte naudojamo padažo receptą rasite mano receptų knygoje arba naudodamiesi paieška.
Grybai, užkepti pieno padaže su bulvėmis ir svogūnais
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Svogūnai – 20 g 20
Sviestas – 25 g 25
Grybai – 250 g 250
Česnakai – 1 g 1
Džiūvėsėliai – 5 g 5
Žalumynai žiupsnelis –
Sūris – 5 g 5
pieno padažas – 50 g 50
Gaminimo eiga
- Paruošti baravykai smulkiai sukapojami, pasūdomi, apibarstomi pipirais ir kepinami riebaluose, kol visiškai išgaruoja vanduo
- Tada sudedami pjaustyti svogūnai, dar pakepinama 10-15 min
- , pridedama česnako, kapotų petražolių, užpilama pieno padažu (padažo receptą galite rasti mūsų svetainėje), ir viskas supilama į riebalais išteptą keptuvę
- Paviršius sulyginamas, apibarstomas tarkuotu olandiškų sūriu, džiūvėsėliais, apšlakstomas sviestu ir kepama orkaitėje
- Lauksiu jūsų pasigaminto šio patiekalo nuotraukų
atsiprasau, bet kaskai neradau kaip apdorojam is kur sudedam bulves?
Kūčių patiekalai turi būti grynai PASNINKIŠKI, t.y. BE GYVULINĖS KILMĖS PRODUKTŲ (išskyrus žuvį). Jei patiekalo recepte yra PIENO (varškės, grietinės, kiaušinių, tradicinio – ne sojų – majonezo), tai jis negali būti Kūčių valgis…
skanu
atrodo skaniai, o kur bulves ? 😀
Puikus patiekalas. Augusta, prajuokinote dėl pieno, majonezo – seniai žmonės tokių pasninkų nesilaiko 🙂 Pakalbėkite su kunigais, jų nuomonė visai kitokia ir per kūčių vakarienę valgo kiaušinius, majonezą ir geria vyną. Svarbiausia ne ką dedame į burną, o kokius žodžius sakome ja. Malonių švenčių visiems!