Grikių pyragėliai

Užkandžiai 0 comments

Grikių pyragėliai

0.0 from 0 votes
Course: UžkandžiaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus šlakelis (įdarui)

  • Druska truputis

  • Cukrus3 šaukšteliai 3

  • Miltai750 g 750

  • Pienas200 g 200

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Grikiai1 dubenėlis 1

  • Soda truputį

  • Sviestas125 g 125

  • Mielės25 g 25

  • Kiaušinių tryniai2 vnt 2

  • Kiaušinių baltymai1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Tešla: mieles ištrinti su dalimi cukraus, įpilti šiltą pieną, sudėti trynius, sviestą
  • Subeti likusį cukrų ir druską
  • Maišyti kol ištirps
  • Suberti miltus ir įdėti nugesintą sodą
  • Išminkyti
  • Tešlos paviršių apibarstyti miltais ir padėti šiloje vietoje apie 1val pakilti
  • Pakilusę tešlą išminkyti ir plonai iškočioti
  • Išpjauti apskritimus
  • Ant vieno apskritimo dėti įdaro, uždengti kitu apskritimu ir užlankstyti kraštus
  • Kepti orkaitėje
  • Baigiant kepti aptepti plaktu kiaušinio baltymu
  • Įdarui: virtus grikius pakepinti keptuvėje su smulkintu svogūnu, pagal skonį pasūdyti

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*