Grietinėje troškinta žuvis – lengvas pagrindinis patiekalas su žuvies file, druska, pipirais, citrinų sultimis, grietinėle ir šviežiomis daržovėmis. Gaminamas per 40 minučių.
Grietinėje troškinta žuvis
Ruošimo laikas
30
minutesGaminimo laikas
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Citrinų sultys – 1-2 šaukštai 1-2
Druska: pagal skonį –
Grietinėlė – 400 ml 400
Miltai – 3-4 šaukštai 3-4
Morkos – 5 vnt 5
Pipirai: pagal skonį –
Prieskoniai: pagal skonį –
Svogūnai – 5 vnt 5
Žuvies filė – 800 g 800
Gaminimo eiga
- Žuvies file supjaustyti gabaliukais, pagardinti druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais, apšlastyti citrinos sultimis.
- Gabaliukus apvolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių. Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.
- Svogūnus apkepti, kol suminkštės, suberti morkas ir viską kartu apkepti.
- Pagardinti druska, pipirais. Ant viršaus sudėti žuvį, supilti grietinėlę ir patroškinti apie 10min.