Graikiški baklažanai

Karšti patiekalai, Daržovių patiekalai, Mėsos patiekalai 0 comments

Graikiški baklažanai

0.0 from 0 votes
Course: Daržovių patiekalai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus 150 g.

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Petražolės truputis

  • Svogūnai 60 g.

  • Pomidorai 600 g.

  • Rozmarinas truputis

  • Čiobreliai truputis

  • Baklažanai 6 vnt.

  • Česnakai 5 g.

  • Mėsa 400 g.

  • Raudonėlis truputis

Gaminimo eiga

  • Baklažanus nuplauti, išimti kotus, nenuluptus supjaustyti išilgai 1 cm storio juostelėmis
  • Sudėti į indą, pabarstyti druska ir palaikyti 1,5-2 valandas
  • Tada baklažanus nuvarvinti ir nusausinti švariu audeklu
  • Mėsą (jautieną, kiaulieną, veršieną) sumalti, sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir 4 g
  • česnakų
  • Pabarstyti druska, pipirais ir kvapiosiomis žolėmis (rozmarinais ir raudonėliais)
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti baklažanų juosteles
  • Į kepimui skirtą indą, ištrintą česnaku, pakaitomis dėti sluoksnį baklažanų, sluoksnį mėsos, sluoksnį nuluptų, išvalytų ir mažais gabaliukais supjaustytų pomidorų
  • Paskutinis sluoksnis turi būti pomidorų
  • Ant viršaus užpilti 2 arba 3 šaukštus aliejaus
  • Kepti vidutinio karštumo orkaitėje valandą arba pusantros
  • Patiekalas valgomas karštas arba šaltas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*