Graikiška musaka

Apkepai, Karšti patiekalai, Įvairūs patiekalai 1 comment

Maltos mėsos ir daržovių apkepas. Ypač sotus ir nesunkiai paruošiamas patiekalas.

Graikiška musaka

3.3 from 3 votes
Course: Apkepai, Įvairūs patiekalai, Karšti patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Česnakas3 skiltelės 3

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Miltai75 g 75

  • Pipirai pagal skonį

  • Pienas600 ml 600

  • Fermentinis sūris50 g 50

  • Sviestas75 g 75

  • Alyvuogių aliejus150 ml 150

  • Raudonėliai sauja

  • Konservuoti pomidorai400 g 400

  • Baltas vynas50 ml 50

  • Cukinijos3 vnt 3

  • cinamono lazdelė1 vnt 1

  • avienos faršas900 g 900

Gaminimo eiga

  • Padažas avienos faršui : keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir jame apkepkite supjaustytus svogūnus bei česnakus iki, kol švelniai parus
  • Tada sudėkite avienos faršą ir kepkite apie 4 min
  • Supilkite vyną, sudėkite konservuotus pomidorus su visomis sultimis, cinamono lazdelę ir raudonėlius
  • Ant mažos ugnies troškinkite apie 30-40 min
  • Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus
  • Iš abiejų pusių apkeptus cukinijų griežinėlius sudėkite į kepimo indo dugną
  • Ant jų šiek tiek pabarstykite druskos ir pipirų
  • Taip sudėkite visus cukinijų griežinėlius, nepamiršdami kiekvieno sluoksnio pabarstyti šiek tiek druska ir pipirais
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, po truputį berkite miltus, nuolatos maišydami
  • Kepkite apie 1 min
  • Tada supilkite pieną, užvirę pavirkite 10 min
  • Suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, druską bei pipirus ir išmaišykite padažą
  • Atvėsinkite ir įmuškite kiaušinius
  • Dar kartą išmaišykite
  • Iš avienos išimkite cinamono lazdelę
  • Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų
  • Paruoštą faršą su daržovėmis šaukštu sudėkite ant cukinijų
  • Ant viršaus supilkite paruoštą miltų-sūrio padažą
  • Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 25-30 min

One Comment

  1. Zhilvinas

    Pabandžiau… nerealiai skaniai išėjo. P.S. Šiek tiek leidau sau patobulinti receptą ir ant cukinijos plonais griežulėliais pripjausčiau bulvių.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*