Maltos mėsos ir daržovių apkepas. Ypač sotus ir nesunkiai paruošiamas patiekalas.
Graikiška musaka
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Svogūnas – 1 vnt 1
Česnakas – 3 skiltelės 3
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai – 75 g 75
Pipirai pagal skonį –
Pienas – 600 ml 600
Fermentinis sūris – 50 g 50
Sviestas – 75 g 75
Alyvuogių aliejus – 150 ml 150
Raudonėliai sauja –
Konservuoti pomidorai – 400 g 400
Baltas vynas – 50 ml 50
Cukinijos – 3 vnt 3
cinamono lazdelė – 1 vnt 1
avienos faršas – 900 g 900
Gaminimo eiga
- Padažas avienos faršui : keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir jame apkepkite supjaustytus svogūnus bei česnakus iki, kol švelniai parus
- Tada sudėkite avienos faršą ir kepkite apie 4 min
- Supilkite vyną, sudėkite konservuotus pomidorus su visomis sultimis, cinamono lazdelę ir raudonėlius
- Ant mažos ugnies troškinkite apie 30-40 min
- Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus
- Iš abiejų pusių apkeptus cukinijų griežinėlius sudėkite į kepimo indo dugną
- Ant jų šiek tiek pabarstykite druskos ir pipirų
- Taip sudėkite visus cukinijų griežinėlius, nepamiršdami kiekvieno sluoksnio pabarstyti šiek tiek druska ir pipirais
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, po truputį berkite miltus, nuolatos maišydami
- Kepkite apie 1 min
- Tada supilkite pieną, užvirę pavirkite 10 min
- Suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, druską bei pipirus ir išmaišykite padažą
- Atvėsinkite ir įmuškite kiaušinius
- Dar kartą išmaišykite
- Iš avienos išimkite cinamono lazdelę
- Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų
- Paruoštą faršą su daržovėmis šaukštu sudėkite ant cukinijų
- Ant viršaus supilkite paruoštą miltų-sūrio padažą
- Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 25-30 min
Pabandžiau… nerealiai skaniai išėjo. P.S. Šiek tiek leidau sau patobulinti receptą ir ant cukinijos plonais griežulėliais pripjausčiau bulvių.