Geldutės su imbierais
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus – 1 šaukštas 1
Pipirai pagal skonį –
Citrinų žievelės – 2 citrinų 2
Sojų padažas – 2 šaukštai 2
Česnakai – 1 skiltelė 1
Žaliųjų citrinų sultys – 2 citrinų 2
Imbierai – 20 g 20
Geldutės – 12 vnt 12
žuvų sultinys – 500 ml 500
Sezamų aliejus – 1 šaukštelis 1
žemės riešutų aliejus – 1 šaukštelis 1
Gaminimo eiga
- Receptas 12-ai porcijų
- Padažui reikės: šviežių imbierų, 1 česnako skiltelės, 2 žaliųjų citrinų sulčių ir tarkuotos žievelės, 1 šaukšto cukraus, 2 šaukštų sojų padažo, po šaukštelį sezamų ir žemės riešutų aliejaus
- Geldučių kiautus atidaryti plona mentele, minkštimą atskirti nuo viršutinio ir nuo apatinio kiautų
- Nuo išimtų geldučių pašalinti pilką kraštelį ir (pagal skonį) oranžinės spalvos sluoksnį
- Taip paruoštą minkštimą perskalauti šaltu vandeniu, nusausinti ir perpjauti per pusę išilgai Kiautus taip pat tiek iš išorės, tiek iš vidaus perplauti ir nusausinti
- Sultinį užvirti puode
- Petražoles nuplauti, stambiai supjaustyti
- Į nuimtą nuo ugnies sultinį suberti petražoles ir uždengus puodą dar palikti 10 minučių
- Padažui skirtus imbierus nulupti ir supjaustyti
- Česnaką nulupti, išspausti specialiu įrankiu
- Imbierus išmaišyti su česnaku
- Sultinį perkošti, užvirti ir nuimti nuo viryklės
- Geldutes pabarstyti druska, pipirais ir sumesti į sultinį
- Po minutės išgriebti ir padėti ant popierinio rankšluosčio
- Taip paruoštas geldučių puseles po dvi dėti į kiautus arba mažas lėkšteles
- Padažą sumaišyti su 4 šaukštais sultinio, cukrumi, sojų padažu, citrinų sultimis, aliejais
- Po vieną šaukštą padažo užpilti ant geldučių ir paskaninti tarkuota žaliųjų citrinų žievele arba smulkiai pjaustytais imbierais
- Jei patinka aštriau, galima uždėti po aitriųjų paprikų žiedelį
- Geldutes patiekti šaltas arba karštas