Geldutės su imbierais

Užkandžiai 0 comments

Geldutės su imbierais

0.0 from 0 votes
Course: UžkandžiaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus1 šaukštas 1

  • Pipirai pagal skonį

  • Citrinų žievelės2 citrinų 2

  • Sojų padažas2 šaukštai 2

  • Česnakai1 skiltelė 1

  • Žaliųjų citrinų sultys2 citrinų 2

  • Imbierai20 g 20

  • Geldutės12 vnt 12

  • žuvų sultinys500 ml 500

  • Sezamų aliejus1 šaukštelis 1

  • žemės riešutų aliejus1 šaukštelis 1

Gaminimo eiga

  • Receptas 12-ai porcijų
  • Padažui reikės: šviežių imbierų, 1 česnako skiltelės, 2 žaliųjų citrinų sulčių ir tarkuotos žievelės, 1 šaukšto cukraus, 2 šaukštų sojų padažo, po šaukštelį sezamų ir žemės riešutų aliejaus
  • Geldučių kiautus atidaryti plona mentele, minkštimą atskirti nuo viršutinio ir nuo apatinio kiautų
  • Nuo išimtų geldučių pašalinti pilką kraštelį ir (pagal skonį) oranžinės spalvos sluoksnį
  • Taip paruoštą minkštimą perskalauti šaltu vandeniu, nusausinti ir perpjauti per pusę išilgai Kiautus taip pat tiek iš išorės, tiek iš vidaus perplauti ir nusausinti
  • Sultinį užvirti puode
  • Petražoles nuplauti, stambiai supjaustyti
  • Į nuimtą nuo ugnies sultinį suberti petražoles ir uždengus puodą dar palikti 10 minučių
  • Padažui skirtus imbierus nulupti ir supjaustyti
  • Česnaką nulupti, išspausti specialiu įrankiu
  • Imbierus išmaišyti su česnaku
  • Sultinį perkošti, užvirti ir nuimti nuo viryklės
  • Geldutes pabarstyti druska, pipirais ir sumesti į sultinį
  • Po minutės išgriebti ir padėti ant popierinio rankšluosčio
  • Taip paruoštas geldučių puseles po dvi dėti į kiautus arba mažas lėkšteles
  • Padažą sumaišyti su 4 šaukštais sultinio, cukrumi, sojų padažu, citrinų sultimis, aliejais
  • Po vieną šaukštą padažo užpilti ant geldučių ir paskaninti tarkuota žaliųjų citrinų žievele arba smulkiai pjaustytais imbierais
  • Jei patinka aštriau, galima uždėti po aitriųjų paprikų žiedelį
  • Geldutes patiekti šaltas arba karštas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*