Gaivinantis tortas su migdolais
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Želatina – 4-5 šaukštai 4-5
Kondensuotas pienas – 1/2 indelio 1/2
Apelsinai – 2-3 vnt 2-3
Migdolai – 1-2 stiklinės 1-2
Žele – 4 pakeliai 4
Gaminimo eiga
- Želatiną išbrinkinti nedideliame kiekyje šalto vandens
- Želė ruošiam, kaip nurodyta ant pakelio ir pradedam stingdinti (kad būtų tąsi)
- Į pusę litro verdančio vandens supilam didesnę pusę želatinos ir kondensuotą pieną
- Likusią supilame per pusę į geltoną ir žalią želė
- Į forma pilame žalią želė, išdėliojame migdolus (galima bet kokį ornamentą) ir leidžiame sustingti
- Kai sustings, pilame baltąjį sluoksnį
- Sustingus šiam sluoksniui, dėliojame apelsinų ar mandarinų skilteles ir užpilame geltoną želė
- Išėmus iš formos, galima išpjaustyti eglutės formą, o nuopjovas sudėti kubeliais į taurę ir papuošti grietinėle ar dar kuo nors