Faršo ir daržovių apkepas

Apkepai, Karšti patiekalai, Daržovių patiekalai, Mėsos patiekalai 1 comment

Faršo ir daržovių apkepas

5.0 from 1 vote
Course: Apkepai, Daržovių patiekalai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Vanduo1/2 stiklinės 1/2

  • Kiaušiniai3 vnt 3

  • Pipirai pagal skonį

  • Pienas2 stiklinės 2

  • Morkos3-4 vnt 3-4

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Fermentinis sūris3 šaukštai 3

  • Sviestas2 šaukštai 2

  • Bulvės5 vnt 5

  • Riebalai kepimui

  • Faršas500 g 500

  • Pyragas1 riekė 1

  • Konservuoti žirneliai1 stiklinė 1

Gaminimo eiga

  • Faršą sumaišyti su kapotu svogūnu, vandenyje išmirkytu pyragu, prieskoniais ir išminkyti
  • Iš masės padaryti mažus kukulius ir juos apkepinti iš visų pusių
  • Į sviestu išteptą formą dėti sluoksnį bulvių, supjaustytų kubeliais, ant jų sudėti kukulius, o ant viršaus bulves su žirneliais
  • Kiaušinius išplakti su pienu arba skysčiu nuo žirnelių ir užpilti ant apkepo
  • Viską apibarstyti tarkuotu sūriu ir apdėlioti sviesto gabalėliais
  • Kepti 200C temperatūroje 30-40 minučių, kol kiaušinis sutirštės ir apkepas iškeps
  • Patiekti su salotų lapelių, agurkų arba burokėlių salotomis

One Comment

  1. Virginija

    labai greitai ir lengvai paruošiamas skanus apkepas. kątik iškepiau 🙂 rekomenduoju pabandyti. reikės įtraukti į skaniausių sąrašą. ačiū už receptą:)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*