Faršas, keptas su pomidorais
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska Pagal skonį –
Pipirai Pagal skonį –
Pomidorai – 4 vnt 4
Margarinas – 3 šaukštai 3
Faršas – 500 g 500
Kilkės – 6 vnt 6
Virtos bulvės – 3 vnt 3
tarkuotas sūris – 6 šaukštai 6
didelis svogūnas – 1 vnt 1
kilkių sūrymas Šiek tiek –
Gaminimo eiga
- Faršą sumaišykite su kapotu svogūnu
- Bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant sviestu patepto ugniai atsparaus indo arba formos dugno
- Ant jų uždėkite mažais gabalėliais supjaustytą kilkę, ant viršaus – druska ir pipirais pagardintą faršą
- Ant faršo sudėliokite pomidorų griežinėlius, juos apišlakstykite kilkių sūrymu, apibarstykite tarkuotu sūriu arba maltais džiūvėsėliais ir ant viršaus uždėkite margarino gabalėlių
- Uždengus kepkite orkaitėje 225°C temperatūroje, kol mėsa iškeps, o sūris išsilydys ir šiek tiek paraus (15-20 minučių)
- Patiekite su virtomis bulvėmis arba bulvių koše, troškintomis daržovėmis, šviežių daržovių salotomis