"Eglutės"
Cooking time
0
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Vanduo 300 g. –
Miltai 700 g. –
Margarinas 450 g. –
Kiaušinis 1 vnt. –
Miltinis cukrus 150 g. –
Citrinos rūgštis 1 g. –
baltymas 1 vnt. –
Gaminimo eiga
- Sluoksniuota tešla daroma taip: į šaltą vandenį sudedama citrinos rūgštis, druska, įplakamas kiaušinis, suberiami miltai (50 g
- paliekama sumaišyti su sviestu)
- Tešla gerai išminkoma, uždengiama drėgna marle ir paliekama pastovėti
- Dabar sviestas išminkomas su likusiais 50 g
- miltais (abi tešlos turi būti vienodo kietumo)
- Pirmoji tešla iškočiojama tokia forma, kaip išardytas vokas, ir laikoma šaltai
- Iš sviestinės tešlos padaromas kvadratas ir įdedamas į iškočiotą voką, kurio kampai užspaudžiami
- Tešla pabarstoma miltais ir, pradedant nuo vidurio į galus, lengvai kočiojama, kol pailgės 4 kartus
- Tešla, šepetėliu nubraukus sausus miltus, sulankstoma keturlinkai, pabarstoma miltais, atšaldoma ir vėl kočiojama
- Taip kartojama 3-4 kartus
- Iš iškočiotos tešlos aštriu peiliu išpjaunamos įvairaus dydžio žvaigždutės ir iškepamos
- Ataušusios žvaigždutės per vidurį patepamos tirštu glajumi (baltymas, 100 g
- miltinio cukraus ir truputis citrinos rūgšties labai gerai ištrinami) ir sulipdomos viena su kita mažėjančia tvarka
- "Eglutės" apsijojamas miltiniu cukrumi