"Eglutės"

Be kategorijos 0 comments

"Eglutės"

0.0 from 0 votes
Difficulty: Lengvas
Cooking time

0

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Vanduo 300 g.

  • Miltai 700 g.

  • Margarinas 450 g.

  • Kiaušinis 1 vnt.

  • Miltinis cukrus 150 g.

  • Citrinos rūgštis 1 g.

  • baltymas 1 vnt.

Gaminimo eiga

  • Sluoksniuota tešla daroma taip: į šaltą vandenį sudedama citrinos rūgštis, druska, įplakamas kiaušinis, suberiami miltai (50 g
  • paliekama sumaišyti su sviestu)
  • Tešla gerai išminkoma, uždengiama drėgna marle ir paliekama pastovėti
  • Dabar sviestas išminkomas su likusiais 50 g
  • miltais (abi tešlos turi būti vienodo kietumo)
  • Pirmoji tešla iškočiojama tokia forma, kaip išardytas vokas, ir laikoma šaltai
  • Iš sviestinės tešlos padaromas kvadratas ir įdedamas į iškočiotą voką, kurio kampai užspaudžiami
  • Tešla pabarstoma miltais ir, pradedant nuo vidurio į galus, lengvai kočiojama, kol pailgės 4 kartus
  • Tešla, šepetėliu nubraukus sausus miltus, sulankstoma keturlinkai, pabarstoma miltais, atšaldoma ir vėl kočiojama
  • Taip kartojama 3-4 kartus
  • Iš iškočiotos tešlos aštriu peiliu išpjaunamos įvairaus dydžio žvaigždutės ir iškepamos
  • Ataušusios žvaigždutės per vidurį patepamos tirštu glajumi (baltymas, 100 g
  • miltinio cukraus ir truputis citrinos rūgšties labai gerai ištrinami) ir sulipdomos viena su kita mažėjančia tvarka
  • "Eglutės" apsijojamas miltiniu cukrumi

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*