Džiovintų vaisių gira
Cooking time
1
hour39
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Džiovintus vaisius (obuoliai, kriaušės) nuplaukite, užplikykite verdančiu vandeniu
- 1 – 2 dienas palaikykite šiltoje patalpoje, kad visas vaisių skonis ir kvapas pareitų į girą ir ši pradėtų nežymiai rūgti
- Po 1 – 2 dienų girą nupilkite, suberkite į ją cukrų
- Palaikykite 24 – 36 val
- , kol gira pradės smarkiai rūgti ir paviršiuje atsiras putos
- Jas nugraibykite, o girą supilstykite į butelius arba sandariai uždaromus indus
- Suberkite razinas, užkimškite, palaikykite 4 – 6 val
- kambario temperatūroje, po to išneškite į šaltą patalpą