Džiovintos duonos gira
Cooking time
1
hour39
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Duona supjaustoma riekelėmis ir sudžiovinama
- Gerai, kai ji truputį paskrunda, nuo to esti gražesnės spalvos
- Po to ji užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 val
- Paskui skystimas nusunkiamas ir gira perkošiama pro drobulę arba sietą
- Papildoma virinto vandens, kad būtų 10 l
- , ir suberiamas cukrus
- Skystis atvėsinamas iki 30 laipsnių, ir supilamos ištrintos su cukrumi mielės
- Indas pridengiamas drobule ir pastatomas šiltai
- Po 10-15 val
- , kai putomis apsitraukia visas giros paviršius, jos nugraibomos, o gira supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedant po 1 raziną
- Buteliai užkemšami išvirintu kamščiu, užrišami špagatu ir gulsčiai sudedami rūsyje
- Gerti galima po 24 val