Džiovintos duonos gira

Duonos patiekalai, Gėrimai, kokteiliai, Gira 0 comments

Džiovintos duonos gira

0.0 from 0 votes
Course: Duonos patiekalai, Gėrimai, kokteiliai, GiraDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

39

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus1 kg 1

  • Vanduo10 l 10

  • Razinos50 g 50

  • Juoda duona2 kg 2

  • Mielės30 g 30

Gaminimo eiga

  • Duona supjaustoma riekelėmis ir sudžiovinama
  • Gerai, kai ji truputį paskrunda, nuo to esti gražesnės spalvos
  • Po to ji užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 val
  • Paskui skystimas nusunkiamas ir gira perkošiama pro drobulę arba sietą
  • Papildoma virinto vandens, kad būtų 10 l
  • , ir suberiamas cukrus
  • Skystis atvėsinamas iki 30 laipsnių, ir supilamos ištrintos su cukrumi mielės
  • Indas pridengiamas drobule ir pastatomas šiltai
  • Po 10-15 val
  • , kai putomis apsitraukia visas giros paviršius, jos nugraibomos, o gira supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedant po 1 raziną
  • Buteliai užkemšami išvirintu kamščiu, užrišami špagatu ir gulsčiai sudedami rūsyje
  • Gerti galima po 24 val

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*