Dviejų riešutų šokoladinis pyragas
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 100 g 100
Kiaušiniai – 6 vnt 6
Sviestas – 250 g 250
Juodasis šokoladas – 300 g 300
Migdolai – 150 g 150
Graikiniai riešutai – 150 g 150
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu
- Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo)
- Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite
- Išpilkite
- Išpilkite mišinį į dubenį
- Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę
- Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite
- Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų
- Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą
- Baltymus švelniai įmaišykite į masę
- Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas
- Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius
- Kepkite apie 1 val
- Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan
- ) įsmeigę į pyrago vidurį
- Jei jis iškepęs – smeigtukas bus beveik švarus
- Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti
- Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais