Dviejų riešutų šokoladinis pyragas

Pyragai 0 comments

Dviejų riešutų šokoladinis pyragas

0.0 from 0 votes
Course: PyragaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus100 g 100

  • Kiaušiniai6 vnt 6

  • Sviestas250 g 250

  • Juodasis šokoladas300 g 300

  • Migdolai150 g 150

  • Graikiniai riešutai150 g 150

Gaminimo eiga

  • Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu
  • Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo)
  • Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite
  • Išpilkite
  • Išpilkite mišinį į dubenį
  • Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę
  • Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite
  • Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų
  • Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą
  • Baltymus švelniai įmaišykite į masę
  • Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas
  • Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius
  • Kepkite apie 1 val
  • Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan
  • ) įsmeigę į pyrago vidurį
  • Jei jis iškepęs – smeigtukas bus beveik švarus
  • Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti
  • Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*