Duonos žlėgtainis su lašinukais

Užkandžiai 0 comments

Duonos žlėgtainis su lašinukais

0.0 from 0 votes
Course: UžkandžiaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai8 vnt 8

  • Pipirai pagal skonį

  • Pienas1,5 l 1,5

  • Petražolės ryšelis

  • Sviestas60 g 60

  • Svogūnų laiškai2- jų svogūnų 2-

  • Bandelės20 20

  • Karštai rūkyti lašiniai200 g 200

  • Muskatas pagal skonį

Gaminimo eiga

  • Bandeles supjaustyti riekelėmis, užpilti verdančiu pienu ir uždengtas laikyti 20 min
  • Svogūnų laiškus perpjauti pusiau, supjaustyti smulkiomis juostelėmis ir patroškinti svieste
  • Petražoles nuplikyti karštu vandeniu ir susmulkinti
  • Lašinius supjaustyti mažomis juostelėmis ir pakepinti keptuvėje
  • Sumaišyti išmirkusias bandeles, svogūnų laiškus, petražoles, lašinukus, kiaušinius ir prieskonius
  • Gautą masę padalinti pusiaus, kiekvieną pusę sukrėsti į sidelį balto audeklo gabalą, pundelį stipriai surišti siūlu ir virti 20-30 min pasūdytame vandenyje
  • Išvirus išimti iš audeklo, suraikyti siūlu piršto storumo riekutėmis
  • Valgyti paskaninus lydytu sviestu
  • Tinka ir prie daržovių salotų

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*