Duoninis tortas

Tortai 0 comments

Duoninis tortas

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus700 g 700

  • Vanduo1,5 stiklinės 1,5

  • Kiaušiniai12 vnt 12

  • Miltai2 šaukštai 2

  • Grietinėlė3 šaukštai 3

  • Citrinų sultys1/2 citrinos 1/2

  • Kakava1 šaukštelis 1

  • Riešutai1/2 stiklinės 1/2

  • Sviestas300 g 300

  • Vanilinis cukrus (kremui)

  • Muskato riešutai1 vnt 1

  • Bulvių krakmolas40 g 40

  • Juodos duonos džiūvėsėliai1 stiklinė 1

  • Maltų prieskonių mišinys1/2 šaukšto 1/2

Gaminimo eiga

  • Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai
  • Duonos džiūvėsėliai sudrėkinami grietinėle ir ištrinami, kad pasidarytų purūs
  • Pusė jų supilama į trynius kartu su kakava ir išmaišoma
  • Baltymai gerai išplakami ir dedami į trynius, atsargiai maišant ir perpilant krakmolu, sumaišytu su paliktais trupiniais
  • Paruošta tešla supilama į sviestu išteptą pergamentu išklotą formą ir 40 min
  • kepama vidutinio karštumo krosnyje
  • Atšaldoma formoje
  • Tada siūlu horizontaliai perpjaunama į 3 papločius, kurie sudrėkinami stipria, citrina parūgštinta, pasaldyta ir aviečių sultimis paskaninta arbata
  • Po to papločiai pertepami kremu ir porą valandų palaikomi paslėgti
  • Tada nulyginami šonai, aptepami kremu ir apklijuojami trupiniais
  • Viršus puošiamas glajumi ir vaisių cukrinukais arba kremu pro švirkštą
  • Kremui vanduo (arba pienas) užvirinamas su cukrumi ir juo užplikomi truputyje vandens išleisti miltai
  • Supilama vėl į puodą ir užvirinama
  • Sviestas su vaniliniu cukrumi ištrinamas iki baltumo, į jį dalimis pilamas atšaldytas sirupas ir sukama, kol pasidaro purus kremas
  • Puošimui į kremą dėl spalvos dedama deginto cukraus arba kakavos
  • Glajui cukrus ir vanduo virinama uždengtame puode, kol sutirštėja tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį sirupo lašas nebeišsileidžia
  • Tada skubiai supilama pusė citrinos sulčių, puodelis uždengiamas ir skubiai atšaldomas šaltame vandenyje
  • Paskui sirupas supilamas į dubenėlį ir sukama mediniu šaukštu, kol pasidarys baltas
  • Tada supilamos likusios citrinos sultys
  • Paruoštu glajumi aptepamas torto paviršius, paliekama, kad sustingtų, ir puošiama

Tags

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*