Duoninis biskvitas
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 400 g 400
Kiaušiniai – 6 vnt 6
Pienas – 3 šaukštai 3
Prieskoniai – 1 šaukštelis 1
Kakava – 5 g 5
Riešutai – 70 g 70
Krakmolas – 40 g 40
Džiūvėsėliai – 1 stiklinė 1
Gaminimo eiga
- Vietoj pieno galima dėti grietinės
- Prieskoniai – cinamonas, malti gvazdikėliai, kardamonas
- Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai, kakava ir pusė stiklinės duonos džiūvėsėlių, sudrėkintų pienu arba grietinėle tiek, kad būtų gražiai byrančios kruopos
- Po to sudedami išplakti baltymai, likusioji pusė duonos džiūvėsėlių ir krakmolo
- Atsargiai išmaišius, supilama į vieną arba dvi torto formas ir kepama vidutinio karštumo krosnyje 40-50 minučių
- Biskvitas atšaldomas formoje
- Vėliau supjaustomas 1-15 cm storio sluoksniais ir derinamas su grietininiu, citrininiu, plikytu ar kitokiu šviesiu biskvitu