Duoninis biskvitas

Desertai, saldumynai, Miltiniai patiekalai, Pyragai 0 comments

Duoninis biskvitas

5.0 from 1 vote
Course: Desertai, saldumynai, Miltiniai patiekalai, PyragaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus400 g 400

  • Kiaušiniai6 vnt 6

  • Pienas3 šaukštai 3

  • Prieskoniai1 šaukštelis 1

  • Kakava5 g 5

  • Riešutai70 g 70

  • Krakmolas40 g 40

  • Džiūvėsėliai1 stiklinė 1

Gaminimo eiga

  • Vietoj pieno galima dėti grietinės
  • Prieskoniai – cinamonas, malti gvazdikėliai, kardamonas
  • Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai, kakava ir pusė stiklinės duonos džiūvėsėlių, sudrėkintų pienu arba grietinėle tiek, kad būtų gražiai byrančios kruopos
  • Po to sudedami išplakti baltymai, likusioji pusė duonos džiūvėsėlių ir krakmolo
  • Atsargiai išmaišius, supilama į vieną arba dvi torto formas ir kepama vidutinio karštumo krosnyje 40-50 minučių
  • Biskvitas atšaldomas formoje
  • Vėliau supjaustomas 1-15 cm storio sluoksniais ir derinamas su grietininiu, citrininiu, plikytu ar kitokiu šviesiu biskvitu

Tags

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*