Dilgelių sriuba

Sriubos 0 comments

Dilgelių sriuba

0.0 from 0 votes
Course: SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Miltai1 šaukštas 1

  • Pipirai pagal skonį

  • Morkos1 vnt 1

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Petražolių šaknys1 vnt 1

  • Citrinų sultys1-2 šaukštai 1-2

  • Grietinė50 g 50

  • Sviestas2 šaukštai 2

  • Svogūnų laiškai2 šaukštai 2

  • Malti baltieji pipirai pagal skonį

  • Žirneliai1 stiklinė 1

  • Žalumynai1 šaukštas 1

  • Lauro lapai2 vnt 2

  • Gvazdikėliai2 vnt 2

  • Mėsos sultinys1 l 1

  • Maltas muskatas pagal skonį

  • Dilgėlės150 g 150

  • Rugštynės150 g 150

Gaminimo eiga

  • Jaunų dilgėlių lapelius perrenkame, 2-3 min
  • palaikome karštame vandenyje, išgriebiame ant sieto, nuvarviname ir permalame mėsmale
  • Po to 10-15 min
  • troškiname svieste
  • Nuluptas, supjaustytas kubeliais morkas ir svogūnus pakepiname svieste kartu su miltais, kol daržovės truputį pagelsta
  • Baigiant troškinti, sudedame smulkiai supjaustytus žalių svogūnų laiškus
  • Į verdantį sultinį sudedame troškintas dilgėles, pakepintas daržoves ir verdame 20-25 min
  • Likus 10 min
  • iki virimo pabaigos, sudedame supjaustytas rūgštynes, suberiame pipirų žirnelius, maltus baltuosius pipirus, maltus muskatus, gvazdikėlius, pasūdome, įpilame citrinų sulčių
  • Dilgėlių sriubą tiekiame su kietai virtais kiaušiniais, grietine ir žalumynais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*