Gardūs lietuviški didžkukuliai.
Didžkukuliai
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Grietinė – 70 g 70
Sviestas – 15 g 15
Krakmolas – 3-5 šaukštai 3-5
Bulvės – 350 g 350
Mėsa – 100 g 100
Gaminimo eiga
- Bulvės išverdamos, sumalamos mėsmale, imušame kiaušinius, gerai sumaišom vientisą masę ir nusunkiame per rėtį arba marlę
- Vėliau įdedame krakmolo ir vėl išmaišome
- Mėsa sumalame su mėsmale
- Iš bulvių masės padarom paplotėlius, uždedame maltos mėsos (galima pagal skonį dėti varškės ar grybų įdaro) ir padarome kukulius
- Kukulius sudedame į pasūdyta verdanti vandenį ir verdame apie pusvalandį
- Patiekiant į bliūdelį dedame šiek tiek sviesto, sudedame keletą kukulių ir užpilame grietine
- Galima užpilti ir kitu mėgstamu padažu
sknu ir lengva
superinis receptukas,ir paprastas
skamba labai paprastai,reikes pabandyti,o kuom galeciau pakeisti mesmale,nes gyvenu uzsieni ir cia jos neturiu.
kaip cia reikia nusunkti virtas ir sumaltas bulves 🙂
labai man patiko ir as vianas valkau
ir ne tik nusunkti virtas ir sumaltas bulves, bet dar ir kiaušinį. tai kam jo iš viso reikia?