Didžkukuliai

Karšti patiekalai, Bulvių patiekalai 6 comments

Gardūs lietuviški didžkukuliai.

Didžkukuliai

3.6 from 7 votes
Course: Bulvių patiekalai, Karšti patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Grietinė70 g 70

  • Sviestas15 g 15

  • Krakmolas3-5 šaukštai 3-5

  • Bulvės350 g 350

  • Mėsa100 g 100

Gaminimo eiga

  • Bulvės išverdamos, sumalamos mėsmale, imušame kiaušinius, gerai sumaišom vientisą masę ir nusunkiame per rėtį arba marlę
  • Vėliau įdedame krakmolo ir vėl išmaišome
  • Mėsa sumalame su mėsmale
  • Iš bulvių masės padarom paplotėlius, uždedame maltos mėsos (galima pagal skonį dėti varškės ar grybų įdaro) ir padarome kukulius
  • Kukulius sudedame į pasūdyta verdanti vandenį ir verdame apie pusvalandį
  • Patiekiant į bliūdelį dedame šiek tiek sviesto, sudedame keletą kukulių ir užpilame grietine
  • Galima užpilti ir kitu mėgstamu padažu

6 Comments

  1. Sigita

    sknu ir lengva

  2. superinis receptukas,ir paprastas

  3. skamba labai paprastai,reikes pabandyti,o kuom galeciau pakeisti mesmale,nes gyvenu uzsieni ir cia jos neturiu.

  4. vilianda

    kaip cia reikia nusunkti virtas ir sumaltas bulves 🙂

  5. airidas

    labai man patiko ir as vianas valkau

  6. cepelinas

    ir ne tik nusunkti virtas ir sumaltas bulves, bet dar ir kiaušinį. tai kam jo iš viso reikia?

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*