Virti lašinukai su bulvių ir obuolių koše pagal olandišką receptą.
"Deginantis žaibas"
Cooking time
1
hour25
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Vanduo – 0,5 l 0,5
Obuoliai – 1 kg 1
Bulvės – 1,5 kg 1,5
Lašinukai – 500 g 500
Gaminimo eiga
- Lašinukus (pasūdytus, liesus) 30 min
- virti vandenyje ant vidutinės ugnies, po to sudėti gabaliukais supjaustytas nuluptas bulves, į 4 dalis supjaustytus obuolius ir virti dar 30 min
- Lašinius išgriebti, o bulves ir obuolius tame pačiame puode sugrūsti į košę, įpylus, jei reikia, truputį verdančio vandens
- Paragauti, ar netrūksta prieskonių
- Lašinukus supjaustyti juostelėmis, sudėti ant košės ir tiekti į stalą
Termino “Liesi lašinukai” dar neteko girdėti….