Daržovių ir jogurto apkepas
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 3 šaukštai 3
Druska pagal skonį –
Varškė – 100 g 100
Kiaušiniai – 4 vnt 4
Miltai – 200 g 200
Jogurtas – 1 stiklinė 1
Pienas – 3 šaukštai 3
Morkos – 6 vnt 6
Kiaušinio trynys – 1 vnt 1
Rudieji lęšiai – 100 g 100
Daržovių nuoviras – 1 stiklinė 1
Malti kmynai – 0,5 šaukštelio 0,5
Piprai pagal skonį –
Gaminimo eiga
- Suminkykite tešlą iš varškės, miltų, 4 kiaušinių, trynio, pieno, aliejaus bei žiupsnelio druskos
- Ją iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos
- Tešlos lakštą įtieskite į sviestu išteptą apvalų kepimo indą
- Į užvirintą daržovių nuovirą suberkite perrinktus nuplautus lęšius ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių
- Perkoškite per sietelį
- Morkas nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje
- Taip pat perkoškite per sietelį
- Į kepimo indą ant tešlos pakraščių eilėmis sudėkite morkas, viduryje -lęšius
- Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais
- Kepkite 200°C karštumo orkaitėje apie 20-30 minučių