Prancūziškas apkepėlės receptas.
Cukinijų, kumpio ir sūrio apkepėlė
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Svogūnas – 1 vnt 1
Česnakas – 1 vnt 1
Ryžiai – 200 g 200
Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai 3
Kumpis – 100 g 100
Baltas vynas – 150 ml 150
Cukinijos – 600 g 600
Daržovių sultinys – 850 ml 850
bri sūris – 160 g 160
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir jame apkepkite griežinėliais supjaustytą cukiniją (10-12 min
- )
- Kai apkeps, išimkite iš keptuvės
- Į tą pačią keptuvę įpilkite dar 1 šaukštą aliejaus ir sudėkite supjaustytą kiaulienos kumpį, svogūną bei česnaką
- Kepkite 6-8 min
- Tada suberkite rissoto ryžius ir šiek tiek pakepinkite
- Supilkite baltą vyną ir palaukite, kol susigers į ryžius
- Gerai išmaišykite ir supilkite 1/3 sultinio
- Virkite, kol sultinys susigers į ryžius
- Tą patį per du kartus padarykite su likusiu sultiniu (šis procesas trunka maždaug 20 min
- )nParuoštus ryžius suberkite prie cukinijų ir kumpio į kepimui skirtą indą
- Ant viršaus sudėkite gabalėliais supjaustytą sūrį bri
- Kepkite orkaitėje, kol pradės lydytis sūris