Citrinų pyragas
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska žiupsnelis (tešlai) –
Cukrus – 100 g 100
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai – 150 g 150
Sviestas – 250 g 250
Cukraus pudra – 1 šaukštas 1
Citrinų griežinėliai – 8 vnt 8
Citrinos – 2 vnt 2
Kiaušinių tryniai – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Persijotus miltus ant lentos sukapoti su sviestu, įleisti trynį, suberti cukrų, žiupsnelį druskos ir greitai užminkyti trapią tešlą
- Citrinas nuplauti, nuplikyti ir nušluostyti, paskui nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis
- Kiaušinius su cukrumi išplakti iki putų, po truputį pilant citrinos sultis
- Baigiant plakti suberti ir nutarkuotą citrinos žievelę, keptuvėje ištirpintą ir atvėsintą sviestą
- Viską kruopščiai išmašyti
- Torto formą iškloti tešla, ant viršaus supilti citrinų masę
- Pyragą kepti 30-40 min
- Kai iškeps, ataušinti, apibarstyti cukraus pudra ir papuošti citrinos griežinėliais
turetu buti skanu
Reikės pabandyti;)