Gaivi citrinų gira.
Citrinų gira
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Citrinos nuplaunamos ir supjaustomos plonais griežinėliais
- Cukrus, 70 g
- razinų ir citrinos užplikomos verdančių vandeniu ir paliekamos, kad sunka atvėstų iki 30C
- Tada į ją supilama su cukrumi ištrintos mielės, pridengiama drobule ir pastatoma šiltai, kad įrūgtų
- Kai citrinos bei razinos iškyla, o ant viso paviršiaus užsideda putos, gira perkošiama, supilstoma į butelius, į kuriuos įdedama po 1 raziną
- Buteliai užkemšami, užrišami ir laikomi rūsyje
- Galima vartoti po 3-5 dienų
zr geras dalykas, bet jei nenorit kad gautusi alus, rauginkit 1-2 h (patikrinti abu variantai)