Angliškas citrininis tortas. Nesudėtingas ir greitas paruošimas. Išmėginkit ;).
Citrininis tortas
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Cukrus – 180 g 180
Vanduo – 300 g 300
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Miltai – 310 g 310
Sviestas – 125 g 125
Cukraus pudra – 40 g 40
Citrinos – 3 vnt 3
Vyšnios truputis –
Gaminimo eiga
- Tešla: ant miltuotos lentos iškočioti trapią tešlą iš 250 g
- miltų, 125 g
- sviesto arba margarino, žiupsnelio druskos ir trupučio vandens 0,5 cm
- storumo sluoksniu
- Tešlą ištiesti torto formoje, uždengti sviestiniu popieriumi ir ant viršaus užmesti sausų pupelių arba mažų akmenukų, kad tešla neišsipūstų
- 10 min
- kepti karštoje, vėliau 20 min
- vidutinio karštumo orkaitėje
- Kol tešla keps, paruošti kremą
- Kremas: verdančiame vandenyje pamirkyti tarkuotas citrinų žieves
- Dubenyje sumaišyti 60 g
- miltų su citrinų sultimis, po to supilti šiltą citrinuotą vandenį
- Šį mišinį užvirinti ir gerai maišant virti 5 – 6 min
- Nukėlus nuo ugnies, įmaišyti cukrų, ištrintą su kiaušiniais (tryniais)
- Šitą kremą uždėti ant gražiai apkepusios tešlos
- Morengas: 2 kaiušinių baltymus išplakti iki standžių putų
- Įmaišyti cukraus pudrą
- Tortą puošti šia mase ir konservuotų vyšnių puselėmis (vyšnios nebūtinos)
- Kelioms minutėms įkišti į orkaitę, kad morengas pagelstų