Citrininis tortas

Tortai, Kalėdiniai patiekalai 0 comments

Angliškas citrininis tortas. Nesudėtingas ir greitas paruošimas. Išmėginkit ;).

Citrininis tortas

0.0 from 0 votes
Course: Tortai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Cukrus180 g 180

  • Vanduo300 g 300

  • Kiaušiniai3 vnt 3

  • Miltai310 g 310

  • Sviestas125 g 125

  • Cukraus pudra40 g 40

  • Citrinos3 vnt 3

  • Vyšnios truputis

Gaminimo eiga

  • Tešla: ant miltuotos lentos iškočioti trapią tešlą iš 250 g
  • miltų, 125 g
  • sviesto arba margarino, žiupsnelio druskos ir trupučio vandens 0,5 cm
  • storumo sluoksniu
  • Tešlą ištiesti torto formoje, uždengti sviestiniu popieriumi ir ant viršaus užmesti sausų pupelių arba mažų akmenukų, kad tešla neišsipūstų
  • 10 min
  • kepti karštoje, vėliau 20 min
  • vidutinio karštumo orkaitėje
  • Kol tešla keps, paruošti kremą
  • Kremas: verdančiame vandenyje pamirkyti tarkuotas citrinų žieves
  • Dubenyje sumaišyti 60 g
  • miltų su citrinų sultimis, po to supilti šiltą citrinuotą vandenį
  • Šį mišinį užvirinti ir gerai maišant virti 5 – 6 min
  • Nukėlus nuo ugnies, įmaišyti cukrų, ištrintą su kiaušiniais (tryniais)
  • Šitą kremą uždėti ant gražiai apkepusios tešlos
  • Morengas: 2 kaiušinių baltymus išplakti iki standžių putų
  • Įmaišyti cukraus pudrą
  • Tortą puošti šia mase ir konservuotų vyšnių puselėmis (vyšnios nebūtinos)
  • Kelioms minutėms įkišti į orkaitę, kad morengas pagelstų

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*