Citrininis tortas

Tortai, Kalėdiniai patiekalai 0 comments

Amerikietiškas citrininis tortas.

Citrininis tortas

0.0 from 0 votes
Course: Tortai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska žiupsnelis

  • Cukrus200 g 200

  • Vanduo1-2 šaukštai 1-2

  • Kiaušiniai4 vnt 4

  • Miltai200 g 200

  • Margarinas100 g 100

  • Miltinis cukrus3 šaukštai 3

  • Bulvių krakmolas2 šaukštai 2

  • Citrinos žievelė1-2 vnt 1-2

  • Kėlimo milteliai1 šaukštas 1

  • Citrinos sultys3 vnt 3

Gaminimo eiga

  • Iš miltų, druskos, kėlimo miltelių, margarino ir vandens užminkoma tešla
  • Ji 1 val
  • laikoma šaltai, paskui plonai iškočiojama
  • Gautas lakštas įdedamas į formą, kraštai užlenkiami į viršų
  • Kepama orkaitėje 20 – 25 min
  • , kol lakštas tampa šviesiai rudas
  • Kremas: tryniai ir cukrus išplakami garo vonioje, supilamos 3 citrinų sultys, 1 – 2 citrinų žievelės, krakmolas ir viskas smarkiai plakama, kol pasidaro gana tirštas kremas
  • Jis supilamas ant iškepusio atvėsusio lakšto
  • Viršus aptepamas su 2 šaukštais miltinio cukraus išplaktais baltymais
  • Tortas įkišamas į karštą orkaitę ir joje 8 – 10 min
  • palaikomas
  • Jį galima papuošti grietinėlės kremu arba plakta grietine

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*