Amerikietiškas citrininis tortas.
Citrininis tortas
Cooking time
1
hour40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska žiupsnelis –
Cukrus – 200 g 200
Vanduo – 1-2 šaukštai 1-2
Kiaušiniai – 4 vnt 4
Miltai – 200 g 200
Margarinas – 100 g 100
Miltinis cukrus – 3 šaukštai 3
Bulvių krakmolas – 2 šaukštai 2
Citrinos žievelė – 1-2 vnt 1-2
Kėlimo milteliai – 1 šaukštas 1
Citrinos sultys – 3 vnt 3
Gaminimo eiga
- Iš miltų, druskos, kėlimo miltelių, margarino ir vandens užminkoma tešla
- Ji 1 val
- laikoma šaltai, paskui plonai iškočiojama
- Gautas lakštas įdedamas į formą, kraštai užlenkiami į viršų
- Kepama orkaitėje 20 – 25 min
- , kol lakštas tampa šviesiai rudas
- Kremas: tryniai ir cukrus išplakami garo vonioje, supilamos 3 citrinų sultys, 1 – 2 citrinų žievelės, krakmolas ir viskas smarkiai plakama, kol pasidaro gana tirštas kremas
- Jis supilamas ant iškepusio atvėsusio lakšto
- Viršus aptepamas su 2 šaukštais miltinio cukraus išplaktais baltymais
- Tortas įkišamas į karštą orkaitę ir joje 8 – 10 min
- palaikomas
- Jį galima papuošti grietinėlės kremu arba plakta grietine