Citrininis tortas

Tortai 0 comments

Citrininis tortas

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus80 g 80

  • Kiaušiniai3 vnt 3

  • Miltai40 g 40

  • Grietinėlė500 ml 500

  • Citrinų sultys2 šaukštai 2

  • Krakmolas40 g 40

  • Vanilinis cukrus2 pakeliai 2

  • Miltinis cukrus40 g 40

  • Grietinėlės standiklis2 pakeliai 2

  • Citrinų likeris2 šaukštai 2

  • Citrinos griežinėliai2 vnt 2

  • Cukraus sirupas150 ml 150

Gaminimo eiga

  • Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir sukame su puse kiekio cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus, kol masė tampa puri, balta ir vienalytė
  • Baltymus plakame su likusiu cukrumi, kol masė tampa standi, ir iš lėto sumaišome su tryniais Miltus išmaišome su krakmolu
  • Paskui pamažu įmaišome į kiaušinių masę
  • Paruoštą masę supilame į torto formą, pateptą riebalais, ir kepame 25 minutes į 75° C karštumo orkaitėje
  • Biskvitą išimame, ataušiname formoje ir padedame pastovėti šaltai 2 valandas
  • Biskvitą perpjauname skersai per pusę
  • Ant vieno biskvito papločio užtepame trečdalį grietinėlės kremo
  • Uždedame antrąjį paplotį, kiek paspaudžiame
  • Kremu gražiai aptepame paviršių ir šonus
  • Likusį kremą sudedame į konditerinį švirkštą ir papuošiame tortą
  • Padedame pastovėti šaltai valandą
  • Grietinėlę išplakame su standikliu, pakeliu vanilinio cukraus ir miltiniu cukrumi
  • Įmaišome citrinų sultis ir likerį
  • Citrinų griežinėlius išverdame sirupe
  • Nuvarviname ir padžioviname orkaitėje ir puošiame tortą

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*