Citrininiai putėsiai
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Grietinėlė – 150 ml 150
Želatina – 10 g 10
Citrinų žievelės – 0,5 šaukštelio 0,5
Jogurtas – 300 g 300
Pienas – 100 ml 100
Citrinų sultys – 50 ml 50
Apelsinai – 2 vnt 2
Grietinė – 100 ml 100
Mėtų lapeliai keli –
Cukraus pudra – 75 g 75
Pistacijos – 1 šaukštas 1
Gaminimo eiga
- Grietine sumaisykite su jogurtu , citrinų sultimis ir žievelėmis, suberkite cukraus pudrą
- Supilkite pieną
- Indą su išbrinkinta želatina dėkite į karšto vandens vonelę ir maišydami kaitinkite, kol želatina visiškai ištirps
- Tada supilkite į paruoštą jogurtą, gerai išmaišykite ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą
- Kai pradės stingti, išplakite grietinėlę ir sudėkite į masę, išmaišykite
- Galiausia putėsius iškrėskite į taures sluoksniuodami su riešutais ir apelsino kubeliais
- Viršų puoškite apelsino skiltelėmis, pistacijomis ir mėtų lapeliais