Ciabatta

Duonos patiekalai 1 comment

Ciabatta

1.0 from 1 vote
Course: Duonos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

5

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Vanduo200 ml 200

  • Miltai200 g 200

  • Sausos mielės1/2 šaukštelio 1/2

Gaminimo eiga

  • Užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min
  • ), pridengti maistine plėvele ir šiltai (22 – 24º C) laikyti 4 val
  • Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, cukrų, ir, galiausiai, druską
  • Mikseriu ar kombainu maišyti tešlą mažiausiai 20 min
  • Pridengti ir pakildinti 30 min
  • Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš tešlos suformuoti pailgą stačiakampį
  • Jį pridengti ir šiltai kildinti dar 40 min
  • Tešlą supjaustyti į gabalėlius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais
  • Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 15 – 17 min
  • , ant orkaitės dugno padėjus indą su verdančiu vandeniu

Tags

One Comment

  1. Na, su raugu viskas aisku, o kiek po to deti miltu, kiek pilti vandens? Kiekiai nenurodyti.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*