Chalva
Cooking time
45
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus 230 g. –
Pienas 450 g. –
Sviestas 150 g. –
Cinamonas 1 šaukštelis –
kviečių kruopos 200 g. –
Gaminimo eiga
- Pusę pieno masės galima pakeisti vandeniu
- Į puodą įdėti 150 g
- sviesto, išlydyti, pakaitinti ant silpnos ugnies, kol pašviesės
- Srovele supilti kruopas
- Kepinti maišant mediniu šaukštu
- Pieną užvirinti, ištirpdyti jame cukrų, supilti ant apkepintų kruopų
- Uždengti dangčiu ir virti 20 minučių ant silpnos ugnies
- Gautą masę supilti į dubenį
- Jei reikia, kruopas sutrinti šakute, pabarstyti trintu cinamonu
- Chalvą į stalą tiekti ataušusią
man labai patinka chalva