Cepelinai su grybų įdaru

Karšti patiekalai, Bulvių patiekalai 1 comment

Dar vienas cepelinų receptas kiek neįprastai – ne su mėsos ar varškės, o grybų įdaru. Puikiai tinka su spirgučių arba grietinės padažu.

Cepelinai su grybų įdaru

5.0 from 1 vote
Course: Bulvių patiekalai, Karšti patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Grybai0,5 l 0,5

  • Rūkyti lašiniai100 g 100

  • Džiūvėsiai2 šaukštai 2

  • Bulvės16 vnt 16

  • Kiaušinis1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Nuskuskite 12 bulvių ir jas sutarkuokite, nusunkite
  • Palaukite, kol nusistovės krakmolas, ir nupilkite skystį, o krakmolą sudėkite į tarkius
  • Išvirtas 4 bulves sugrūskite ir sudėkite prie krakmolo bei tarkių
  • Šią masę gerai išmaišykite, pasūdykite ir išminkykite
  • Imkite masės gabalėlį, ant jo vidurio dėkite įdaro ir sulenkite pusiau, kraštus suglauskite ir formuokite pailgus kukulius
  • Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 30 min
  • , atsargiai pamaišydami
  • Įdaras: sūdytus grybus pamirkykite vandenyje, paskui apvirkite
  • Tada grybus ir lašinukus sumalkite, sudėkite smulkintus apkeptus svogūnus, įmuškite kiaušinį, sudėkite džiūvėsius, pasūdykite
  • Viską gerai išmaišykite

One Comment

  1. jurgita

    super cipelinai…..laaabai skanus pabandykit su grbais neapsiriksite.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*