Dar vienas cepelinų receptas kiek neįprastai – ne su mėsos ar varškės, o grybų įdaru. Puikiai tinka su spirgučių arba grietinės padažu.
Cepelinai su grybų įdaru
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Svogūnai – 2 vnt 2
Grybai – 0,5 l 0,5
Rūkyti lašiniai – 100 g 100
Džiūvėsiai – 2 šaukštai 2
Bulvės – 16 vnt 16
Kiaušinis – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Nuskuskite 12 bulvių ir jas sutarkuokite, nusunkite
- Palaukite, kol nusistovės krakmolas, ir nupilkite skystį, o krakmolą sudėkite į tarkius
- Išvirtas 4 bulves sugrūskite ir sudėkite prie krakmolo bei tarkių
- Šią masę gerai išmaišykite, pasūdykite ir išminkykite
- Imkite masės gabalėlį, ant jo vidurio dėkite įdaro ir sulenkite pusiau, kraštus suglauskite ir formuokite pailgus kukulius
- Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 30 min
- , atsargiai pamaišydami
- Įdaras: sūdytus grybus pamirkykite vandenyje, paskui apvirkite
- Tada grybus ir lašinukus sumalkite, sudėkite smulkintus apkeptus svogūnus, įmuškite kiaušinį, sudėkite džiūvėsius, pasūdykite
- Viską gerai išmaišykite
super cipelinai…..laaabai skanus pabandykit su grbais neapsiriksite.