Cepelinai

Karšti patiekalai, Bulvių patiekalai, Įvairūs patiekalai, Mėsos patiekalai 0 comments

Lietuviškos virtuvės pasididžiavimas – didžkukuliai (cepelinai). Skanaus ;).

Cepelinai

0.0 from 0 votes
Course: Bulvių patiekalai, Įvairūs patiekalai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Pipirai truputis

  • Sviestas truputis

  • Jautiena350 g 350

  • Bulvės1,5 kg 1,5

  • Lašinukai80-100 g 80-100

Gaminimo eiga

  • Pusė bulvių nuskutama, sutarkuojama, per audeklą nusunkiama ir gerai sumaišoma su kita tiek su lupenomis virtų, nuluptų ir sutrintų bulvių
  • Tešla pasūdoma
  • Virta ar kepta mėsa smulkiai supjaustoma arba sumalama, svogūnai truputį pakepinami ir sumaišomi su mėsa
  • Į įdarą įberiama druskos, pipirų
  • Iš bulvių padaromi maždaug 8 cm
  • ilgio kukuliai, į jų vidurį įdedama įdaro, kraštai geria apspaudžiami
  • Didžkukuliai sudedami į pasūdytą verdantį vandenį ir išverdami
  • Prie jų paduodami spirginti lašinukai, taip pat galima patiekti ir grietinės

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*