Lietuviškos virtuvės pasididžiavimas – didžkukuliai (cepelinai). Skanaus ;).
Cepelinai
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Svogūnas – 1 vnt 1
Pipirai truputis –
Sviestas truputis –
Jautiena – 350 g 350
Bulvės – 1,5 kg 1,5
Lašinukai – 80-100 g 80-100
Gaminimo eiga
- Pusė bulvių nuskutama, sutarkuojama, per audeklą nusunkiama ir gerai sumaišoma su kita tiek su lupenomis virtų, nuluptų ir sutrintų bulvių
- Tešla pasūdoma
- Virta ar kepta mėsa smulkiai supjaustoma arba sumalama, svogūnai truputį pakepinami ir sumaišomi su mėsa
- Į įdarą įberiama druskos, pipirų
- Iš bulvių padaromi maždaug 8 cm
- ilgio kukuliai, į jų vidurį įdedama įdaro, kraštai geria apspaudžiami
- Didžkukuliai sudedami į pasūdytą verdantį vandenį ir išverdami
- Prie jų paduodami spirginti lašinukai, taip pat galima patiekti ir grietinės