Cepelinai

Karšti patiekalai, Bulvių patiekalai, Įvairūs patiekalai 6 comments

Lietuvių nacionalinio patiekalo klasikinis receptas! Skanaus.

Cepelinai

3.6 from 9 votes
Course: Bulvių patiekalai, Įvairūs patiekalai, Karšti patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Svogūnai20 g 20

  • Jautiena80 g 80

  • Bulvės375 g 375

  • Lašiniai25 g 25

Gaminimo eiga

  • Pusė bulvių išverdama nenuluptų, o pusė nuskutama ir sutarkuojama
  • Išvirtos bulvės nulupamos ir permalamos
  • Žalios šiek tiek nusunkiamos, sumaišomos su virtomis bulvėmis, druska ir išmaišoma
  • Tada bulvių masė suskirstoma gabalėliais, ant delno išplojami paplotėliai, dedama kimšinio (sumalta jautiena), ir padaromi apvalūs pailgi kukuliai
  • Jie dedami į pasūdytą vandenį ir verdami pusę valandos
  • Iki patiekiant laikomi tame pačiame vandenyje, kuriame virė
  • Patiekiant valgyti, išgriebiami skylėtu samčiu ir užpilami smulkiai pjautytais spirgintais lašinukais su svogūnais

6 Comments

  1. viktorija

    skanumelis

  2. aciu skanu

  3. dovile

    mmmm uzsinorejau vidury nakties…:)

  4. sigitas

    nesamone,dviem cepelinam pagaminti reikia 1val.laiko

  5. Anonimas

    daznai cia voketijoj vyruj as tuos cepelinus verdu..tikrai skanu…

  6. živilė

    Perskaičiau 3 receptus didžkukulių ir nei viename neradau, kad reikia išsunkus tarkuotas bulves, kai nusistovės skystis , skystį nupilti ir likusį krakmolą įdėti į tarkį.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*