Lietuvių nacionalinio patiekalo klasikinis receptas! Skanaus.
Cepelinai
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Pusė bulvių išverdama nenuluptų, o pusė nuskutama ir sutarkuojama
- Išvirtos bulvės nulupamos ir permalamos
- Žalios šiek tiek nusunkiamos, sumaišomos su virtomis bulvėmis, druska ir išmaišoma
- Tada bulvių masė suskirstoma gabalėliais, ant delno išplojami paplotėliai, dedama kimšinio (sumalta jautiena), ir padaromi apvalūs pailgi kukuliai
- Jie dedami į pasūdytą vandenį ir verdami pusę valandos
- Iki patiekiant laikomi tame pačiame vandenyje, kuriame virė
- Patiekiant valgyti, išgriebiami skylėtu samčiu ir užpilami smulkiai pjautytais spirgintais lašinukais su svogūnais
- Loading gallery media…
skanumelis
aciu skanu
mmmm uzsinorejau vidury nakties…:)
nesamone,dviem cepelinam pagaminti reikia 1val.laiko
daznai cia voketijoj vyruj as tuos cepelinus verdu..tikrai skanu…
Perskaičiau 3 receptus didžkukulių ir nei viename neradau, kad reikia išsunkus tarkuotas bulves, kai nusistovės skystis , skystį nupilti ir likusį krakmolą įdėti į tarkį.