Knedliai pagal čekišką receptą. Jiems galima naudoti įvairų įdarą iš grybų, mėsos, lašinukų arba daržovių. Išmėginkit:).
Čekiški knedliai
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Sviestas truputis –
Džiūvėsėliai truputis –
Kvietiniai miltai – 125 g 125
Bulvių krakmolas – 100 g 100
muskato riešutas žiupsnelis –
įdaras truputis –
bulvės (virtos) 750 g. –
Gaminimo eiga
- Virtos bulvės sumalamos, į jas įberiama miltų, įmušami kiaušiniai, sudedami prieskoniai ir užminkoma tešla
- Iš jos iškočiojamas 1/2 cm
- storio lakštas
- Jis supjaustomas 8 cm
- pločio, 5 cm
- ilgio juostomis, kurių kiekviena aptepama įdaru, suvyniojama į ritinėlį, galai apspaudžiami
- Knedliai sudedami į truputį pasūdytą verdantį vandenį, 20 min
- paverdami ant mažos ugnies, paskui išgriebiami į kiaurąsamtį ir, nutekėjus vandeniui, išverčiami į dubenį
- Džiūvėsiai pakepinami svieste, kol pasidaro rusvi, ir supilami ant knedlių
- Įdarui tinka mėsa, lašinukai arba daržovės, tik prieš tai juos reikia pakepinti riebalais, svogūnais ir prieskoniniais žalumynais
- Grybai taip pat puikus įdaras
- Knedliai patiekiami su šviežiomis salotomis arba su šiltu žalumynų užpilu
Kur ir kaip panaudoti bulviu krakmola, jis yra ingridientu tarpe, o gaminime nepaminetas.