Čekiški knedliai

Karšti patiekalai, Įvairūs patiekalai 1 comment

Knedliai pagal čekišką receptą. Jiems galima naudoti įvairų įdarą iš grybų, mėsos, lašinukų arba daržovių. Išmėginkit:).

Čekiški knedliai

0.0 from 1 vote
Course: Įvairūs patiekalai, Karšti patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Sviestas truputis

  • Džiūvėsėliai truputis

  • Kvietiniai miltai125 g 125

  • Bulvių krakmolas100 g 100

  • muskato riešutas žiupsnelis

  • įdaras truputis

  • bulvės (virtos) 750 g.

Gaminimo eiga

  • Virtos bulvės sumalamos, į jas įberiama miltų, įmušami kiaušiniai, sudedami prieskoniai ir užminkoma tešla
  • Iš jos iškočiojamas 1/2 cm
  • storio lakštas
  • Jis supjaustomas 8 cm
  • pločio, 5 cm
  • ilgio juostomis, kurių kiekviena aptepama įdaru, suvyniojama į ritinėlį, galai apspaudžiami
  • Knedliai sudedami į truputį pasūdytą verdantį vandenį, 20 min
  • paverdami ant mažos ugnies, paskui išgriebiami į kiaurąsamtį ir, nutekėjus vandeniui, išverčiami į dubenį
  • Džiūvėsiai pakepinami svieste, kol pasidaro rusvi, ir supilami ant knedlių
  • Įdarui tinka mėsa, lašinukai arba daržovės, tik prieš tai juos reikia pakepinti riebalais, svogūnais ir prieskoniniais žalumynais
  • Grybai taip pat puikus įdaras
  • Knedliai patiekiami su šviežiomis salotomis arba su šiltu žalumynų užpilu

One Comment

  1. Marija

    Kur ir kaip panaudoti bulviu krakmola, jis yra ingridientu tarpe, o gaminime nepaminetas.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*