Čekiški bulvių virtinukai

Karšti patiekalai, Bulvių patiekalai, Įvairūs patiekalai 0 comments

Čekiški bulvių virtinukai

0.0 from 0 votes
Course: Bulvių patiekalai, Įvairūs patiekalai, Karšti patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai1-2 vnt 1-2

  • Miltai1,5 stiklinės 1,5

  • Sviestas200 g 200

  • Džiūvėsėliai0,5 stiklinės 0,5

  • Bulvės1 kg 1

  • Miltinis cukrus100 g 100

  • Manų kruopos1/4 stiklinės 1/4

  • uogų tyrė300 g 300

Gaminimo eiga

  • Bulves išvirti ir sugrūsti, kad neliktų gumulų
  • Tada į jas suberti miltus, manų kruopas, sumušti kiaušinius, pasūdyti, ir viską gerai suminkyti
  • Iš paruoštos tešlos iškočioti ploną lakštą, stikline išspausti skrituliukus, ant kiekvieno iš jų uždėti uogų ar vaisių tyrės, skritulius sulenkti, gerai apspausti jų kraštus, kad neištekėtų tyrė, virtinukus sumesti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti apie 3 min
  • Išvirusius išgriebti, apvolioti džiūvėsiuose, apibarstyti miltiniu cukrumi ir apipilti tirpytu sviestu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*