Burokėlių sriuba su daržovėmis
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus pagal skonį –
Vanduo – 1 l 1
Actas (tinka ir citrinų sultys) –
Morkos – 1 vnt 1
Svogūnai – 1 vnt 1
Grietinė – 2 šaukštai 2
Sviestas – 1 šaukštas 1
Pupelės – 1 stiklinė 1
Burokėliai – 250 g 250
Mėsa – 300 g 300
Žalumynai –
Kopūstai – 100 g 100
Pomidorų pasta – 1 šaukštas 1
Lauro lapai – 1 vnt 1
Petražolės šaknys – 1 vnt 1
Pipirų žirneliai pagal skonį –
Gaminimo eiga
- Iš mėsos išverdame sultinį
- Kaip tai padaryti paaiškinti "Raugintų kopūstų" sriubos recepte
- Išvirtą sultinį perkošiame
- Į išvirtą ir perkoštą sultinį sudedame supjaustytus kvadratėliais kopūstus, išvirtus arba iškeptus burokėlius, virtas arba konservuotas pupeles, supjaustytas ir apkepintas svieste prieskonines daržoves, pomidorų pastą, pasūdome, įpilame acto arba citrinų sulčių, įberiame cukraus ir dar paverdame 10 min
- Po to sudedame nuimtą nuo kaulų ir smulkiai supjaustytą mėsą
- Tiekiame su grietine, pabarstome susmulkintais žalumynais