Burokėlių maltiniai
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Grietinė – 0,5 stiklinės 0,5
Sviestas – 1 šaukštas 1
Burokėliai – 2-3 vnt 2-3
Džiūvėsėliai – 2 šaukštai 2
Manų kruopos – 0,5 stiklinės 0,5
Gaminimo eiga
- Išvirti burokėliai nulupami, sumalami, sudedami į puodą su tirpintu sviestu, pasūdoma, užvirinama
- Paskui beriamos manų kruopos ir maišant kaitinama, kol masė sutirštės
- Iš ataušusios masės daromi maltiniai, pavoliojami džiūvesėliuose ir kepami keptuvėje įkaitintuose riebaluose
- Tiekiami karšti su grietine