Bulvių, žiedinių kopūstų ir virtos mėsos apkepas
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Pienas – 0,5 l 0,5
Svogūnai – 1 vnt 1
Sviestas – 50 g 50
Bulvės – 4-5 vnt 4-5
Žiediniai kopūstai – 0,5 kg 0,5
Kmynai – 0,5 šaukšto 0,5
Virta mėsa – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Bulvės išverdamos, sutrinamos, supilamas karštas pienas, pasūdomą, suberiami kmynai
- Viskas gerai sumaišoma
- Žiediniai kopūstai išskirstomi žiedynėliais ir apverdami
- Į paruoštą indą dedamas sluoksnis bulvių košės, sluoksnis smulkiai supjaustytos virtos mėsos, susmulkintas svogūnas, sluoksnis žiedinių kopūstų ir vėl bulvių košės
- Ant viršaus užpilamas išplaktas su 2 šaukštais pieno ir trupučiu druskos kiaušinis
- Uždedami gabaliukai sviesto ir kepama orkaitėje 10-15 min
- Valgoma su salotomis ar šviežiais agurkais