Bulvių, žiedinių kopūstų ir virtos mėsos apkepas

Apkepai 0 comments

Bulvių, žiedinių kopūstų ir virtos mėsos apkepas

0.0 from 0 votes
Course: ApkepaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai1 vnt 1

  • Pienas0,5 l 0,5

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Sviestas50 g 50

  • Bulvės4-5 vnt 4-5

  • Žiediniai kopūstai0,5 kg 0,5

  • Kmynai0,5 šaukšto 0,5

  • Virta mėsa200 g 200

Gaminimo eiga

  • Bulvės išverdamos, sutrinamos, supilamas karštas pienas, pasūdomą, suberiami kmynai
  • Viskas gerai sumaišoma
  • Žiediniai kopūstai išskirstomi žiedynėliais ir apverdami
  • Į paruoštą indą dedamas sluoksnis bulvių košės, sluoksnis smulkiai supjaustytos virtos mėsos, susmulkintas svogūnas, sluoksnis žiedinių kopūstų ir vėl bulvių košės
  • Ant viršaus užpilamas išplaktas su 2 šaukštais pieno ir trupučiu druskos kiaušinis
  • Uždedami gabaliukai sviesto ir kepama orkaitėje 10-15 min
  • Valgoma su salotomis ar šviežiais agurkais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*