Bulvių vėduoklės su voveraitėmis

Bulvių patiekalai 0 comments

Bulvių vėduoklės su voveraitėmis

0.0 from 0 votes
Course: Bulvių patiekalaiDifficulty:
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus2-3 šaukštai 2-3

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Grietinė300 g 300

  • Bulvės9 vnt 9

  • Voveraitės2 stiklinės 2

  • Lauro lapai keli

  • Alyvų aliejus0,5 stiklinės 0,5

  • Bulvių prieskiniai pagal skonį

  • Penkių pipirų mišinys pagal skonį

Gaminimo eiga

  • Bulves nuskuskite ir keliose vietose įpjaukite (bet neperpjaukite) kaip vėduoklę
  • Aliejų supilkite į didesnį indą, suberkite prieskonius, sudėkite gerai nusausintas bulves, viską sumaišykite ir palaikykite 35 minutes, kad bulvės pasimarinuotų
  • Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių ir sudėkite bulves įpjovomis į viršų
  • Kepkite orkaitėje kepsninės režimu apie 45 minutes, kol bulvės suminkštės
  • Keptuvėje su aliejumi pakepinkite supjaustytus svogūnus, įmeskite kelis laurų lapelius, sudėkite voveraites, supilkite grietinėlę ir troškinkite, kol padažas sutirštės
  • Paskaninkite prieskoniais
  • Pagamintą padažą supilkite ant karštų bulvių

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*