Bulvių traškučiai su tunų pagardais

Užkandžiai 0 comments

Bulvių traškučiai su tunų pagardais

0.0 from 0 votes
Course: UžkandžiaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus0,7 l 0,7

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Alyvuogių aliejus9 šaukštai 9

  • Porai3 vnt 3

  • Miltingos bulvės8 vnt 8

  • Tunų filė600 g 600

  • žaliosios citrinos sultys1 vnt 1

  • žaliosios citrinos žievelės (tarkuotos)

Gaminimo eiga

  • Receptas 12-ai porcijų
  • Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti labai plonomis riekelėmis, kurias bent pusvalandį (o galima ir visą naktį) pamirkyti šaltame vandenyje
  • Vandenį reikėtų vis keisti, kad bulvės prarastų krakmolą ir skrudinant taptų traškios
  • Išimtas iš vandens bulves nuvarvinti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu (gerai nusausinti labai svarbu, nes vandens perteklius kepant skatina jas greitai degti)
  • Virti skirtą aliejų įkaitinti dideliame puode iki 180 laipsnių
  • Paruoštas bulves mesti į aliejų nedidelėmis porcijomis ir virti vis maišant, kad riekelės nesukibtų, apie tris minutes, kol gražiai apskrus
  • Iškeptas dėti ant popierinio rankšluosčio
  • Tunų filė nuplauti, nusausinti, supjaustyti juostelėmis
  • Svogūnus nulupti, supjaustyti plonomis juostelėmis
  • Porus taip pat nuplauti, supjaustyti žiedeliais
  • Viską sumaišyti dubenyje su citrinos sultimis, tarkuota žievele, aliejumi ir pagardinti druska, pipirais
  • Padažą patiekti su bulvių traškučiais
  • Padažą galima paruošti prieš vakarėlį (jį laikyti šaldytuve), tik citrinos sultis įmaišyti prieš patiekiant

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*