Bulvių traškučiai su tunų pagardais
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Receptas 12-ai porcijų
- Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti labai plonomis riekelėmis, kurias bent pusvalandį (o galima ir visą naktį) pamirkyti šaltame vandenyje
- Vandenį reikėtų vis keisti, kad bulvės prarastų krakmolą ir skrudinant taptų traškios
- Išimtas iš vandens bulves nuvarvinti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu (gerai nusausinti labai svarbu, nes vandens perteklius kepant skatina jas greitai degti)
- Virti skirtą aliejų įkaitinti dideliame puode iki 180 laipsnių
- Paruoštas bulves mesti į aliejų nedidelėmis porcijomis ir virti vis maišant, kad riekelės nesukibtų, apie tris minutes, kol gražiai apskrus
- Iškeptas dėti ant popierinio rankšluosčio
- Tunų filė nuplauti, nusausinti, supjaustyti juostelėmis
- Svogūnus nulupti, supjaustyti plonomis juostelėmis
- Porus taip pat nuplauti, supjaustyti žiedeliais
- Viską sumaišyti dubenyje su citrinos sultimis, tarkuota žievele, aliejumi ir pagardinti druska, pipirais
- Padažą patiekti su bulvių traškučiais
- Padažą galima paruošti prieš vakarėlį (jį laikyti šaldytuve), tik citrinos sultis įmaišyti prieš patiekiant