Bulvių traškučiai

Bulvių patiekalai 3 comments

Bulvių traškučiai

3.5 from 4 votes
Course: Bulvių patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Bulvės5-6 vnt 5-6

  • Riebalai (kepimui)

Gaminimo eiga

  • Ingredientai 5-6 bulvės truputis druskos riebalų
  •  Aprašymas Bulvės parenkamos pailgos
  • Jos nulupamos, supjaustomos labai plonais griežinėliais, pamerkiamos į vandenį kokiai 10 minučių, kad dalis krakmolo išsiplautų (pakepintos bulvių riekelės bus traškesnės)
  • Išgriebtos iš vandens bulvės nusausinamos
  • Po nedaug bulvės karštuose riebaluose kepamos, kol pagels
  • (Riebalų turi būti daug) Paskui kiaurasamčiu iš riebalų išgriebiamos, riebalai nuvarvinami ir tada bulvės apibarstomos druska
  • Panašiai riebaluose verdamos ir bulvių lazdelės
  • Tam bulvės supjaustomos 4 cm ilgio ir 1 cm pločio šiaudeliais ir palaikomos bandenyje
  • Kad bulvės būtų traškesnės, reikia virti gerai įkaitintuose riebaluose (jų turi būti daug) ne trumpiau kaip 10 min
  • nedažnai maišant
  • Verdama, kol bulvės gražiai pagels

3 Comments

  1. danielius

    geras bulviu trasckusiu receptas aciu 🙂

  2. Anonimas

    ar skanus tie traskuciai gal kas nors megino ?

  3. O galima traskucius aliejuje,o ne riebaluose virti?

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*