Bulvių traškučiai
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Bulvės – 5-6 vnt 5-6
Riebalai (kepimui) –
Gaminimo eiga
- Ingredientai 5-6 bulvės truputis druskos riebalų
- Aprašymas Bulvės parenkamos pailgos
- Jos nulupamos, supjaustomos labai plonais griežinėliais, pamerkiamos į vandenį kokiai 10 minučių, kad dalis krakmolo išsiplautų (pakepintos bulvių riekelės bus traškesnės)
- Išgriebtos iš vandens bulvės nusausinamos
- Po nedaug bulvės karštuose riebaluose kepamos, kol pagels
- (Riebalų turi būti daug) Paskui kiaurasamčiu iš riebalų išgriebiamos, riebalai nuvarvinami ir tada bulvės apibarstomos druska
- Panašiai riebaluose verdamos ir bulvių lazdelės
- Tam bulvės supjaustomos 4 cm ilgio ir 1 cm pločio šiaudeliais ir palaikomos bandenyje
- Kad bulvės būtų traškesnės, reikia virti gerai įkaitintuose riebaluose (jų turi būti daug) ne trumpiau kaip 10 min
- nedažnai maišant
- Verdama, kol bulvės gražiai pagels
geras bulviu trasckusiu receptas aciu 🙂
ar skanus tie traskuciai gal kas nors megino ?
O galima traskucius aliejuje,o ne riebaluose virti?