Bulvių sriuba su kruopomis
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Morkos – 20 g 20
Petražolės – 5 g 5
Prieskoniai –
Svogūnai – 20 g 20
Porai – 10 g 10
Margarinas – 10 g 10
Bulvės – 100 g 100
Sultinys – 350 g 350
Kruopos – 30 g 30
Gaminimo eiga
- Prieskoninės daržovės supjaustomos mažais kubeliais ir pakepinamos
- Nuplautos kruopos (perlinės, ryžiai, manų ar kt
- ) užpilamos verdančiu sultiniu (3l sultinio į 1kg kruopų) ir šutinamos uždengtame puode 40-60 min
- arba išverdamos vandenyje ir nusunkiamos tamsios nuoviros
- Ryžiai nuplaunami ir užplikomi verdančiu vandeniu 3-5 min
- , o sorų kruopos užplikomos 2-3 min
- , po to nusunkiamos per sietelį
- Manų kruopos persijojamos
- Tokiu būdu viena iš paruoštų kruopų rūšių dedama į verdantį sultinį – prieš sudedant prieskonines daržoves ir bulves, pavirinama, iki pusiau suminkštės, tada sudedamos prieskoninės daržovės ir bulvės
- Vartojant manų kruopas, šios supilamos į sriubą 10 min
- prieš baigiant virti (po to, kai sudėtos prieskoninės daržovės ir bulvės)
- Sriubos pasūdomos baigiant virti