Bulvių sriuba su kruopomis
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Petražolių lapeliai –
Druska pagal skonį –
Morkos – 1 vnt 1
Svogūnai – 1 vnt 1
Džiovinti grybai – 1 šaukštas 1
Bulvės – 3-5 vnt 3-5
Mėsa (rūkyta mėsa, vištiena) –
Lauro lapai keli –
Kruopos (perlinės, miežinės, avižinės, ryžių, sorų arba manų ) –
Gaminimo eiga
- Į verdantį vandenį suberiamos kruopos (išskyrus manų), 30-40 min
- paverdamos ir vanduo nupilamas
- Į verdantį nuovirą suberiamos perplautos nevirtos (ryžių, sorų kruopos) arba pusiau išvirtos (perlinės, miežinės, avižinės) kruopos, ir sriuba verdama 10-15 min
- Paskui sudedama stambiais kubiukais supjaustytos bulvės, stambiai sutarkuota morka, susmulkinti svogūnai, lauro lapeliai, druska ir 20-25 min
- verdama
- Jei sriuba verdama su manų kruopomis, tai pirmiausia sudedamos bulvės, apkepintos daržovės, kai sultinys užverda, manų kruopos
- Bulvių sriuba su kruopomis verdama su vištiena, vištienos atliekomis, rūkyta mėsa, šviežiais ir džiovintais grybais
- Prieš valgant įberiama susmulkintų petražolių lapelių