Bulvių omletas
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 3 šaukštai 3
Druska – 1 šaukštelis 1
Kiaušiniai – 4 vnt 4
Svogūnai – 2 vnt 2
Česnakai – 1 skiltelė 1
Bulvės – 800 g 800
Žalumynai – 1-2 šaukštai 1-2
Baltieji pipirai pagal skonį –
Muskato riešutai žiupsnelis (tarkuoto) –
Gaminimo eiga
- Bulvės nuplaunamos, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį, verdamos 25-30 minučių, perliejamos šaltu vandeniu, nulupamos ir supjaustomos griežinėliais
- Svogūnai nulupami ir smulkiai supjaustomi
- Česnako skiltelė taip pat nulupama ir smulkiai sukapojama
- Didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje svogūnai su česnaku kepinami, kol pagelsta, sudedamos bulvės ir vartant apskrudinamos iš visų pusių
- Kiaušiniai suplakami su druska, pipirais ir muskato riešutu, užpilami ant bulvių ir sukepinami
- Duodant įį stalą omletas apibarstomas pjaustytais žalumynais