Bulvių ir grybų apkepas
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Svogūnai – 2 vnt 2
Džiovinti grybai – 5-6 vnt 5-6
Grietinė – 4 šaukštai 4
Margarinas – 100 g 100
Bulvės – 4-5 vnt 4-5
Malti kalendros grūdeliai žiupsnelis –
Gaminimo eiga
- Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2-3 min
- paverdamos
- Paskui išgriebiamos kiaurasamčiu ir nuvarvinamas vanduo
- Džiovinti grybai nakčiai pamerkiami
- Rytojaus dieną grybai išverdami ir supjaustomi šiaudeliais
- Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami riebaluose
- Kiaušiniai kietai išverdami ir supjaustomi griežinėliais
- Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, svogūnai, kiaušiniai, grybai, pasūdomą, užbarstoma kalendros
- Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių
- Užpilama grietinės, maišytos su grybų nuoviru
- Kepama orkaitėje 25-30 min